BHV

088-1663000

8,5
Onze klanten geven ons een 8,5 (48282 ervaringen)
Waarom herhalingstrainingen voor BHV belangrijk zijn

Waarom herhalingstrainingen voor BHV belangrijk zijn

Geplaatst op 15 oktober 2024

BHV_herhaling_overalls.jpg

Bedrijfshulpverleners spelen een belangrijke rol in het waarborgen van de veiligheid binnen een organisatie. Maar hoe zorg je ervoor dat hun vaardigheden altijd scherp blijven? Een BHV certificaat is een goed begin, maar zonder regelmatige herhaling is de kans groot dat belangrijke vaardigheden vergeten worden. Daarom zijn BHV herhalingstrainingen van groot belang.

Waarom herhaling belangrijk is voor BHV’ers

De kans dat je als BHV’er vaak gebruik moet maken van vaardigheden zoals reanimeren, is gelukkig klein. Dat betekent dat er tussen het trainen en het daadwerkelijk toepassen van de kennis veel tijd kan zitten. Hierdoor kunnen vaardigheden snel wegzakken. Bij noodsituaties is snel en effectief handelen noodzakelijk, en dat vraagt om regelmatige herhalingstrainingen. Vraag jezelf eens af: als het twee jaar geleden is dat je voor het laatst hebt gereanimeerd, weet je dan nog precies wat je moet doen?

De vergeetcurve: Hoe snel verlies je je vaardigheden?

Een veelvoorkomend fenomeen bij het leren van nieuwe vaardigheden is de vergeetcurve. Dit model laat zien hoe snel kennis en vaardigheden verloren gaan wanneer deze niet regelmatig worden herhaald. Als je kennis niet gebruikt, xzkat het steeds verder weg. Bij BHV vaardigheden, zoals het gebruik van een AED of brandbestrijding, kan het verschil tussen slagen en falen groot zijn. De herhalingstrainingen zijn ontworpen om je kennis op te frissen en ervoor te zorgen dat je in noodsituaties adequaat kunt handelen.

Memotrainer.png

Bij ons is het een bewuste keuze om BHV certificaten maar één jaar geldig te laten zijn. Wij vinden het niet verantwoord om minder vaak dan jaarlijks een herhalingstraining te volgen, omdat de kans groot is dat vaardigheden anders verzwakken. Zeker bij vaardigheden die je zelden gebruikt, zoals reanimeren, is het belangrijk om ze elk jaar opnieuw te oefenen. Zo weten wij zeker dat onze cursisten in geval van nood klaar zijn om te handelen. Dit is namelijk het doel van het volgen van een BHV cursus; niet het halen van een papiertje, maar weten wat je moet doen als het onverhoopt toch misgaat op je werk.  

BHV herhaling klassikaal of online: Welke optie past bij jou?

Wij bieden twee verschillende soorten herhalingstrainingen aan: klassikaal en online. Beide vormen hebben hun voordelen:

BHV herhaling klassikaal: Ideaal voor diegenen die liever hands-on oefenen met bijvoorbeeld reanimatie en brandbestrijding. In een klassikale setting kun je realistische scenario's doorlopen en direct feedback krijgen van een ervaren instructeur en wordt de theorie nogmaals toegelicht. 

BHV herhaling online: Voor wie meer flexibiliteit nodig heeft, is de online herhalingstraining een goede optie. Via interactieve modules kun je op je eigen tempo de kennis opfrissen, waar en wanneer het jou uitkomt. Bij de klassikale bijeenkomst ga je direct aan de slag met de praktijk, want de theorie heb je online al voldoende herhaald. 

Het regelmatig herhalen van je BHV-vaardigheden is van groot belang om adequaat te kunnen reageren in noodsituaties. Zorg ervoor dat je altijd paraat staat door jaarlijks een herhalingstraining te volgen. Of je nu kiest voor een klassikale of online cursus, wij hebben de juiste oplossing voor jou. Schrijf je vandaag nog in voor een van onze BHV-herhalingstrainingen en houd je vaardigheden up-to-date.

Heb je vragen over onze cursus BHV herhaling? Wil je bijvoorbeeld meerdere mensen tegelijk inschrijven of ben je op zoek naar een BHV herhaling op je eigen locatie? Neem dan contact op met onze collega's van de afdeling verkoop, zij helpen je graag verder. Ze zijn te bereiken via 088 - 166 3006 of via verkoop@werkveilig.nl. Wil je je direct inschrijven? Dat kan hier: BHV herhaling cursus

Terug