BHV

088-1663000

8,5
Onze klanten geven ons een 8,5 (44629 ervaringen)
Hoe lang is een BHV-certificaat geldig?

Hoe lang is een BHV-certificaat geldig?

Geplaatst op 23 april 2024
Categorie: BHV

Om BHV’er te worden heb je vast een training BHV gevolgd. Ben je daarvoor geslaagd, dan heb je het certificaat BHV gehaald. We horen vaak de vraag hoe lang dit certificaat geldig is. In dit artikel duiken we diep in wat een BHV-certificaat precies inhoudt, waarom het zo belangrijk is, en hoe lang het geldig is. Of je nu je certificaat moet vernieuwen of je voor de eerste keer wilt certificeren, wij zorgen dat je volledig voorbereid bent om veiligheid op je werkplek te garanderen.

BHV certificaat. Veilig, praktijk, beleving, actief.Wat is een BHV-certificaat?

Een BHV-certificaat toont aan dat je getraind bent in bedrijfshulpverlening. De BHV trainingen bij IVM bestaan uit brand, communicatie en ontruiming. Deze onderdelen zijn vastgesteld in de Arbowet. Slaag je voor de praktijktoetsing in de training dan ontvang je een BHV-certificaat. Daarmee kan je werkgever aantonen dat de bedrijfsorganisatie voldoet aan de wettelijke voorschriften voor bedrijfshulpverlening.

Voor jezelf is het ook belangrijk om goed getraind te zijn. BHV’er zijn is een verantwoordelijke taak. Jij bent als BHV’er verantwoordelijk voor de veiligheid van je collega's als er een incident is. Genoeg reden dus om te zorgen dat je vaardigheden in hulpverlening goed op orde zijn.

Hoe lang is BHV geldig?

Het BHV-certificaat van IVM is na het behalen één jaar geldig. Echter stelt de Arbo-wetgeving hieraan geen verplichting.

Wat zegt de Arbowet over BHV?

In de Arbowet staan een paar belangrijke regels die ervoor zorgen dat jij veilig kunt werken. Artikel 3 zorgt ervoor dat je werkgever maatregelen neemt zodat jij en je collega’s veilig zijn op het werk.

Artikel 15 zegt dat je werkgever één of meer werknemers moet aanwijzen als BHV'ers. Als werknemer leer je hoe je moet handelen bij ongelukken of brand en hoe je ervoor zorgt dat iedereen veilig kan evacueren. Het is ook belangrijk dat je de juiste spullen hebben om hun werk goed te kunnen doen, zoals EHBO-kits en brandblussers. Het uiteindelijke doel is om de kennis en vaardigheden van de BHV-organisatie te waarborgen. Om deze reden adviseren wij ook om jouw BHV kennis en vaardigheden jaarlijks up-to-date te houden door middel van een cursus.

BHV-certificaat vernieuwen: alles over onze herhalingscursussen

Het is verstandig om de herhaling van je BHV-certificaat ruim voor de verloopdatum te plannen. Bij IVM kun je het hele jaar inschrijven op een BHV herhalingscursus bij jou in de buurt. Deze trainingen zijn niet alleen een goede manier om jouw kennis op te frissen, maar ook om nieuwe vaardigheden te leren en bestaande handelingen te verbeteren.

Bekijk ons BHV Herhalingsaanbod

Het regelmatig bijspijkeren van BHV-kennis en -vaardigheden is belangrijk voor de veiligheid van elk bedrijf. Onze ervaring leert dat een goed voorbereid team het verschil maakt in geval van een noodsituatie. Daarom leggen we bij IVM de nadruk op praktische training en herhaling, om ervoor te zorgen dat onze BHV cursisten niet alleen gecertificeerd zijn, maar ook werkelijk klaarstaan wanneer het erop aankomt.

Verbreed je BHV-kennis: ontdek al onze BHV-trainingen bij IVM

Naast de standaard BHV-cursus biedt IVM ook gespecialiseerde trainingen aan, zoals ploegleider BHV, hoofd BHV, tot cursussen die gericht zijn op crisismanagement en het beheer van brandmeldinstallaties. Deze cursussen bieden meer diepgaande kennis en zijn ontworpen om BHV'ers voor te bereiden op leidinggevende rollen binnen de veiligheidsorganisatie van hun bedrijf.

Ontdek onze andere BHV-cursussen


Reanimeren De kracht van praktijkgerichte BHV-cursussen

IVM zorgt voor een praktijkgerichte aanpak voor alle BHV-trainingen. Je leert door (online) instructies en door middel van realistische scenario-oefeningen. Hierin oefen je als BHV’er jouw vaardigheden in de praktijk. Praktijktraining is essentieel, omdat het je voorbereidt op echte noodsituaties, waarin een snelle en effectieve reactie nodig is.


Haal je certificaat met de (online) BHV cursus van IVM!

Wil jij je BHV Basis certificaat halen? Onze op maat gemaakte (online) cursus, is zo ontworpen dat je straks klaar staat voor elke (nood)situatie.

Wij van IVM bieden jou een praktijkgerichte training waarbij je alle onderdelen van bedrijfsveiligheid doorloopt. Hierbij kiezen wij voor een actieve leervorm waarbij we jou laten ervaren en beleven zodat je goed voorbereid als BHV’er aan de slag kan.

Ga gelijk aan de slag!

Met onze BHV trainingen verzeker je jezelf van succes. Je leert essentiële handelingen zodat jij weet hoe je moet reageren in een noodsituatie.

Ga aan de slag als BHV’er en kies voor een van de volgende trainingen:

Bekijk ons bhv basis aanbod         Bekijk ons online BHV basis aanbod

 

Terug