BHV

088-1663000

8,4
Onze klanten geven ons een 8,4 (38741 ervaringen)
Opleidingsprotocol BHV-EHBO branche in de maak!

Opleidingsprotocol BHV-EHBO branche in de maak!

Geplaatst op 6 mei 2020
Categorie: Arbeidsveiligheid

Om onze veiligheidstrainingen ook in de nieuwe 1,5 meter maatschappij veilig te kunnen verzorgen, hebben we samen met een brede vertegenwoordiging van de BHV-EHBO branche en verschillende kennispartners het initiatief opgepakt om samen een opleidingsprotocol vast te stellen. 

Met kennispartners als het NIBHV, Het Oranje Kruis, het Rode Kruis, BVBN en de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) kijken we als branche hoe we met passende maatregelen het vertrouwen kunnen krijgen van werkgevers en deelnemers dat er veilig en effectief getraind kan worden, conform de richtlijnen van het RIVM. 

Aansluiting bij NRTO

Bij het opstellen van ons brancheprotocol kijken we goed naar wat er al gebeurd in de branche. Zo sluiten we ook aan bij het protocol dat inmiddels door de NRTO is opgesteld en aangeboden aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De NRTO is de brancheorganisatie van particuliere onderwijsinstellingen in Nederland. 

Gezamenlijk vertrekpunt

IVM en de branchegenoten die aan dit initiatief meewerken vertegenwoordigen 70-80 procent van aanbieders van BHV en EHBO trainingen in Nederland. Het is ons gezamenlijke streven om met een kaderstellend opleidingsprotocol te komen.

Dit protocol is dan voor alle branchegenoten het vertrekpunt en biedt ruimte om voor de eigen trainingen en trainingscentra de uitwerking van de maatregelen vast te stellen binnen het gestelde kader.  

Het voorgestelde protocol zal vanuit onze branche via VNO-NCW ter goedkeuring aangeboden worden aan het ministerie. We verwachten samen met onze BHV-EHBO branchegenoten zeer binnenkort definitieve stukken te kunnen publiceren en houden u verder op de hoogte!

Voor actuele informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus, kunt u hier kijken.

Terug