BHV

088-1663000

8,5
Onze klanten geven ons een 8,5 (44629 ervaringen)
IVM gebruikt uniek reanimatiehulpmiddel van SimCPR

IVM gebruikt uniek reanimatiehulpmiddel van SimCPR

Geplaatst op 20 juni 2022
Categorie: Arbeidsveiligheid

hoofdafbeelding-simcpr.jpg

Studies laten zien dat eerste hulpverleners in de praktijk vaak niet diep genoeg drukken bij het uitvoeren van een reanimatie. Er is onzekerheid door gebrek aan ervaring en angst om iets te beschadigen. Om onze cursisten een beter gevoel van zekerheid te geven, gaan wij de reanimatiepolsband van SimCPR gebruiken tijdens onze BHV-trainingen.

Directe feedback

SIMcpr-compact-55.pngDit innovatieve reanimatiehulpmiddel geeft op eenvoudige wijze directe feedback tijdens het reanimeren.  Zodra diepte en het tempo van de hartmassage optimaal zijn gaat er een groen LED-lampje continu branden. Omdat je tijdens het reanimeren naar je handen kijkt, is het lampje altijd in je gezichtsveld.

infographic-simcpr-70.jpgTrainen en praktijk

In combinatie met onze reanimatiepoppen zorgt de SimCPR ervoor dat onze cursisten goed kunnen ervaren hoe je reanimeren op de juist manier doet. De toegevoegde waarde van de SimCPR is dat deze ook in de praktijk gebruikt kan worden, waardoor zowel ervaren als onervaren hulpverleners in het veld directe feedback krijgen op hun reanimatietechniek. Dit vergroot de overlevingskans en geeft de hulpverleners meer zekerheid tijdens het reanimeren.

Drentse startup 2022

Afgelopen zondag is SimCPR uitgeroepen tot Drentse startup van 2022. Arts-uitvinder Harry Palsma demonstreerde tijdens de pitch zijn reanimatiepolsband, een wereldprimeur voor het bedrijf. IVM is de eerste BHV-opleider in Nederland die Logo-training-simcpr-20.jpgde SimCPR gebruikt in haar trainingen en we zijn er trots op dat wij met dit innovatieve hulpmiddel mogen trainen.   

Meer informatie

Wilt u meer weten of de trainingen van IVM? Neem dan contact met ons op via info@werkveilig.nl of bel naar 088-1663000. Meer informatie over SimCPR leest u op SimCPR.com

Terug