BHV

088-1663000

8,4
Onze klanten geven ons een 8,4 (40422 ervaringen)
Het belang van reanimatie op het voetbalveld

Het belang van reanimatie op het voetbalveld

Geplaatst op 29 april 2019
Categorie: EHBO-Eerste hulp

Germanicus-CSVC_logo.pngOp dinsdag 23 april gaf onze trainer Gerrit de Boer een training over reanimatie en het gebruik van een AED op het voetbalveld aan spelers en medewerkers van CVV Germanicus - CSVC te Coevorden. Dit is geen overbodige luxe, want het komt voor dat voetballers (of omstanders) gereanimeerd moeten worden en dan is het van levensbelang dat er mensen zijn die weten hoe ze dit goed moeten doen.

De reanimatie van Nouri

Het meest bekende voorbeeld van reanimatie op het voetbalveld is ongetwijfeld die van Ajax-voetballer Abdelhak Nouri. Tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in Oostenrijk kreeg hij een hartstilstand en werd gereanimeerd. Helaas werd de reanimatie niet goed aangepakt en ligt Nouri nog steeds in een coma. Ajax-directeur Edwin van der Sar zei in een verklaring; “Clubartsen, fysiotherapeuten, verzorgers in het amateurvoetbal – het is voor iedereen van belang om te weten hoe je moet handelen als een speler zomaar in elkaar zakt op het veld.”

Goed kunnen reanimeren is van levensbelang

Omdat wij het roerend eens zijn met de uitspraak van Edwin van der Sar en het belangrijk vinden om iets terug te doen voor de regio, geeft onze trainer Gerrit de Boer belangeloos een serie reanimatietrainingen voor CVV Germanicus - CSVC in Coevorden. In kleine groepen leren de deelnemers hoe ze adequaat kunnen handelen als iemand in elkaar zakt op het veld en hoe een AED (defibrillator) werkt. Zo kunnen zij toezien op prettige én veilige wedstrijden en trainingen. 

De deelnemers krijgen na het succesvol afronden van de training het certificaat Reanimatie/AED, waarmee ze zich o.a. kunnen aansluiten bij Burgernet. Je hoopt dat ze hun kennis nooit hoeven te gebruiken, maar de spelers en medewerkers van CVV Germanicus - CSVC weten nu hoe ze adequaat moeten handelen als iemand in elkaar zakt, zowel op als buiten het voetbalveld.

Update 2 mei 2019 - Casillas

Gisteren heeft de legendarische Spaanse keeper Iker Casillas van FC Porto tijdens het trainen een hartaanval gekregen. Hulpverlening was direct ter plaatse en volgens dit nieuwsbericht maakt Casillas het inmiddels goed.  Dit bewijst wederom hoe belangrijk het is om direct te kunnen handelen als iemand neergaat op het voetbalveld. 

Meer weten over onze veiligheidstrainingen? Bekijk hier het aanbod.

Reanimatie_Germanicus.jpg

20190423_211822.jpg

20190423_193447.jpg

20190423_200252.jpg

20190423_205423.jpg

Terug