BHV

088-1663000

Duidelijk stappenplan

IVM ontwikkelde het unieke BHV stappenplan voor BHV-ers. Dit is een algemene aanpak voor de bedrijfshulpverlening. Het stappenplan beschrijft een heldere eenvoudige werkwijze die de BHV-er helpt bij het uivoeren van zijn taak. Zo leert de BHV-er volgens het Kijk-Denk-Doe principe op een systematische en veilige wijze te werken bij een incident.

Het BHV stappenplan is voor elke BHV-er een handige hulp waarmee deze de specifieke procedures uit het bedrijfsnoodplan beter kan toepassen. Op deze manier werkt iedereen in de organisatie op dezelfde systematische wijze en zorgt het plan voor een verbetering van de veiligheid en hulpverlening bij incidenten.

Dowload het BHV stappenplan 

Bekijk de video met uitleg

Handige checklist ploegleider

Voor de ploegleider ontwikkelde IVM de unieke Checklist Ploegleider. Dit hulpmiddel is een aanvulling op het systematisch werken volgens het BHV stappenplan.  

Op de lijst staan bij de taken van elke stap een aantal controlepunten die de ploegleider langsloopt. Dit verkleint de kans dat hij belangrijke onderdelen in de hulpverlening vergeet. Het incident kan hierdoor sneller, veiliger en effectiever worden afgerond.

Dowload hier de Checklist voor LEH

Download hier de Checklist voor BCO

Realistische scenario’s

Snel en effectief optreden bij een incident leer de cursist vooral door het zelf te doen. Het beste gaat dit in situaties die in de eigen praktijk kunnen voorkomen. Waar moet je als hulpverlener op letten bij een incident op kantoor, in een productieomgeving, magazijn of zorginstelling?

Door te oefenen met realistische gebeurtenissen en de handelingen te bespreken, sluit elke training aan bij de ervaringen en werkomgeving van de deelnemer. Zo kan deze levensecht maar veilig oefenen.

Interactieve werkvormen

Interactief leren betekent dat de cursist zelf actief kennis en vaardigheden opdoet. Elke leeractiviteit is gericht op toepassing in de praktijk. Natuurlijk geven de trainers de informatie die voor de taken nodig is, maar dan na afloop van een oefening, als onderdeel van een opdracht of ingebed in een leergesprek. Waar mogelijk sluiten we aan op eigen ervaringen. Zelf actief met de theorie bezig zijn zorgt dat de cursist de leerstof sneller opneemt en verwerkt en zo resultaat behaalt.

In eigen tempo leren

IVM biedt de mogelijkheid om trainingen via e-learning te volgen. Dat scheelt tijd en kosten. Online leren biedt de cursist de vrijheid om te leren op een plek waar hij dat wil en in het tempo dat bij hem past. Elke training is in een zelf gekozen volgorde te doorlopen, waarbij elk onderdeel te herhalen is. Drie keer een instructie bekijken? Geen probleem! 

Verschillende extra’s geven de cursist ondersteuning bij het leren, zoals de voorleesfunctie en bibliotheek. De digitale training bevat een oefentoets en geeft een leeradvies. Na het maken van de eindtoets kan de cursist met vertrouwen de kennis toepassen tijdens de praktijkdag.

Meer weten over digitaal leren?

Vraag je gratis e-learning demo aan

Ervaar zelf de meerwaarde van online leren